11 Δεκ Cafe Le Cirio (est. 1886, Βρυξέλλες, Βέλγιο)

Το  Café Le Cirio, ένα από τα διασημότερα καφέ των Βρυξελλών, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Χρηματιστηρίου της βελγικής πρωτεύουσας πολύ κοντά στην περίφημη Grand Place και σε μικρή απόσταση από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στεγάζεται σε ένα εμβληματικό κτίριο που δημιούργησε ο διάσημος αρχιτέκτονας της εποχής, Charles Gys.
Το Café φέρει το όνομα του ιδρυτή του, Φραντσέσκο Τσίριο, Ιταλού βιομήχανου, ιδρυτή ενός εκ των πρώτων εργοστασίων κονσερβοποιίας ντομάτας στο Βέλγιο. Πρωτολειτούργησε το 1886 και διατηρεί μέχρι και σήμερα τον αυθεντικό ρυθμό της art nouveau και neo-renaissance διακόσμησης του.

Η πρόσοψή του, οι τρεις εσωτερικές αίθουσες, ακόμα και οι τουαλέτες έχουν διατηρήσει την αρχική τους μορφή. Η πρόσοψη, από μάρμαρο, ξύλο και χαλκό, χρονολογείται από το 1909 και αποτελεί έργο του διακοσμητή Henry Coosemans.

Βελγικά παραδοσιακά πιάτα, ευρωπαϊκή κουζίνα, υπέροχος καφές, ποτά, σνακ και γλυκά – ανάμεσά τους και η διάσημη βελγική βάφλα- φιγουράρουν και σήμερα στο μενού του Le Cirio, που διατηρεί, εκτός από την ιστορία του, το πάντα προσεγμένο σέρβις του και τις ιδιαίτερες γεύσεις για τις οποίες φημίζεται. Ένα από τα χαρακτηριστικά του Καφέ είναι η τεράστια ποικιλία από μπύρες, αρκετές από τις οποίες βελγικές και αρκετά σπάνιες. Το προσωπικό του Καφέ, ντυμένο με κομψές στολές, προσφέρει ευγενέστατα τις υπηρεσίες του.

 

CAFE LE CIRIO
Rue De La Bourse 18 – 20
Βρυξέλλες  Βέλγιο
+32 2 512 13 95
cirio1886@gmail.comΕπιθυμείτε να γίνετε μέλος;